Dynamic Imaging Particle Analysis

In Dynamic Image Acquisition, wordt een relatief grote hoeveelheid van het monster langs microscoop optica geleid en met behulp van high speed flitslicht digitaal vastgelegd. De flitser is gesynchroniseerd met een hoge sluitertijd in de camera om zo scherp mogelijke foto’s te maken. 

De doorstroomcel wordt gekenmerkt door de ondiepte loodrecht op de optische as, zoals in de afbeelding links. Om de deeltjes in focus te houden, wordt de laagdikte beperkt. Dit is vergelijkbaar qua concept met het effect van het microscoopglaasje en dekglas in een statische beeldvormingssysteem. Aangezien scherptediepte exponentieel afneemt met toenemende vergroting, moet de diepte van de doorstroomcel aanzienlijk worden verkleind met sterkere vergrotingen.

Het grote voordeel dynamische beeldacquisitie is dat de meting verloopt tegen een aanzienlijk hogere snelheid, typisch in de orde van 10.000 deeltjes / minuut of meer. Dit betekent dat statistisch significante populaties in veel kortere tijdsperioden dan voorheen mogelijk was met handmatige microscopie of statische beeldvorming deeltjesanalyse kunnen worden geanalyseerd.

In combinatie met VisualSpreadsheet zijn de analyse mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Meer informatie: neem contact op. 

Flow Cam bioslib analyse: 50.000 beeldanalyses in 1 minuut

voorbeelden toepassingen: 

polymeren, zeewier, marine plankton, aluminiumpoeder, emulsies, afvalwater, drinkwater,  regenwater, bier, algen, reservoir water, olie emulsies, metaalbewerking emulsies, blauwalgen, metaal deeltjes, zebramossel, cyptosporidium, wafer spoelwater, was- en spoelwater, actief slib, diatomeeën, drinkwater, nematoden, zooplankton, phytoplankton, emulsies water in olie en olie in water,  etc

Voorbeeld toepassing in afvalwater analyse:

voor meer informatie:  www.fluidimaging.com

© Akvero Waterbehandeling