Microscopisch onderzoek

Voor het microscopisch onderzoek hebben we de beschikking over enkele top-microscopen, met zeer goede objectieven. Alle objectieven zijn Plan-Apo, zodat beeldvertekening of afwijking van kleuren door artefacten in de lens wordt voorkomen. 

Wij beschikken over een stereo microscoop, twee standaard lichtmicroscopen, waarvan een met fluorescentie en darkfield/fasecontrast en een omkeer microscoop met fasecontrast. Alle microscopen zijn mbv 10 megapixel usb camera’s gekoppeld aan computers, zodat beelden direct kunnen worden opgeslagen.

De Olympus stereo geeft een traploze vergroting van 0,4x tot 80x met behoud van scherptediepte en een breed gezichtsveld. Deze multifunctionele binoculair is te gebruiken met zowel transmissie als bovenbelichting (daarin keuze tussen twee koud-licht spots en ringbelichting). 

nondestructief materiaal onderzoek:

Het te onderzoeken object wordt niet beschadigd en kan na de inspectie weer verder in het systeem gebruikt worden. Voorbeelden zijn: inwendige inspectie van leidingen, koelsystemen, stoomketels, warmtewisselaren door middel  van flexibele inspectie camera.

destructief materiaal onderzoek:

hierbij wordt het te onderzoeken object vernietigd en is het na de inspectie niet meer bruikbaar. Dit wordt vaak uitgevoerd op objecten die door het gebrek (lekkage, verstopping) al niet meer bruikbaar zijn.onderzoek van een lekke condenspot, na doorzagen is duidelijk zichtbaar dat het materiaal slechts in een relatief klein gebied was aangetast (rechts boven de bal, wand van het kleine kanaal).


© Akvero Waterbehandeling